Week 48 – 2018 Goudhaantje aardperen, pastinaak, boerenkool en prei

Een goudhaantje is geen groente maar een piepklein vogeltje ongeveer het formaat van een winterkoninkje. Ik zie ze bijna nooit maar toen ik vandaag op de tuin was zat er wel één op de taybessenstruik. Ik heb er geen foto van kunnen maken want op mijn mobiel zit geen telelens. Toch was het een leuke verassing voor me als je op de tuin komt om wat groenten te oogsten en je ziet zo’n zeldzaamheid. Ook andere vogels laten zich nu zien zoals putters die de zaden van bepaalde bloemen komen pikken.

Het is wel wat zurig weer dus ik heb er geen tuindag van gemaakt. Na het vogelstaren heb ik de oogst mee genomen en ben weer op huis aan gegaan. Hieronder een foto van

de aardperen. Als je de foto vergelijkt met de aardperen van vorige week dan zie duidelijk dat het een ander ras is. Je kunt op de foto ook goed zien hoe de knollen onder de grond groeien. Verder is de rand van de bak te zien waar ze in staan. Aardperen hebben de neiging om te gaan woekeren maar door een bak in de grond in te graven en ze daarin te planten heb je daar geen last van.

Tuin ze met vreugd!