Week 49 en 50 – 2018, Opruimen en vooruitblikken

Vorig weekend was het geen fantastisch tuinweer maar ik had een beetje tijd. Ik lig wat achter met het onderhoud dus daar mijn tijd maar aan besteed. De oude scheuten van de Japanse wijnbes teruggesnoeid en de nieuwe scheuten opgebonden. In de kas stonden de tomatenplanten nog, dus echt de allerhoogste tijd om deze te verwijderen. En zo is de tuin middag alweer om. Nog even wat pastinaak, prei, boerenkool en aardperen geoogst en dan weer op huis aan want het regent weer.

Afgelopen week zat ook het tuin magazine weer in de bus. Het is nu buiten wat oogsten en opruimen maar als het tuinmagazine er is dan is er ook weer de gedachte aan het volgende seizoen. Wat zullen we volgend jaar gaan proberen? Wat ging er dit jaar goed en komt er volgend jaar zeker weer? Wat was een leuke ervaring maar nooit meer? Wat ging er mis en was dat pech en toch nog een keer proberen waard? Is er nog wat nieuws aan planten en rassen om uit te proberen? Met deze vragen kan ik me ook binnen wel weer even bezighouden. En daarvoor gebruik ik dan niet alleen het tuin magazine maar ook het wereldwijde web.

Ik kan het zaaien niet laten en zaai binnen wat alfalfa op een kiemschoteltje. Zo blijven we lekker bezig.

Dit weekend is het weer behoorlijk regenachtig. De achterstand van de zomer moet worden ingehaald lijkt het. Het blijft dus bij het oogsten van pastinaak, prei, boerenkool en aardpeer.

Thuis ligt er nog verse yacon, de laatste aardappeltjes, de laatste tomaatjes, de laatste bataten en ook nog een paar pompoenen.

Nog aardig wat zo in de winter.

Tuin ze met vreugd!