Week 09 2018 Paprika’s en pepers verspenen

De pepers en paprika’s zijn gekiemd. Eerst hebben ze 2 kiemblaadjes, daarna volgen de echte bladeren en dat is nu..

En dat is dan het moment dat ze uit hun kleine potje (6 x 6 cm) mogen naar een grotere pot (10 x 10 cm). Dat scheelt behoorlijk wat in ruimte, 6x6x6 =216 cm3, 10x10x10 = 1.000 cm3, dus ongeveer 5 keer zoveel.

En dat is tevens het moment dat de stekgrond waarin ze zijn ontkiemd wordt vervangen door potgrond waar meer voedingsstoffen in zitten. Eerst de plantjes uit het potje van 6 bij 6 cm halen, er zitten al aardig wat worteltjes aan.

Daarna voorzichtig de plantje uit de stekgrond halen, best is om ze bij de blaadjes te pakken en niet bij de steeltjes. Een gaatje maken in de potgrond in de nieuwe pot en dan voorzichtig het plantje in het gat aanbrengen. Ik plaats 2 plantjes per pot omdat dat in aantal goed voor me uit komt. Maar het mogen er ook 1 of 3 zijn.

En na wat gepruts hebben alle plantjes wat meer ruimte en voeding om verder te groeien.

Buiten is het ijzig koud, ik ben even op de tuin geweest en mijn tuinbonen hebben het zwaar gehad. Daarom heb ik ze nu afgedekt met vliesdoek in de hoop dat ze daarmee de komende week gaan overleven.

In de kas beginnen de peulen te kiemen en de peterselie heeft het tot nog toe ook overleefd.

Volgende week wordt het druk met yacon oppotten, tomaten zaaien, zaden ophalen op de tuin en afhankelijk van het weer nog meer tuinklusjes.

Tuin ze met vreugd