Week 20 2018 Kort rondje langs de velden(bedden)

Dit keer geen uitgebreid verslag met fotorapportage, maar een tekstueel rondje langs de velden.

Wortelgewassen

De bietjes, knoflook, pastinaak en venkel groeien gestaag. Het onkruid ook dus dat verwijderd.

Aardbeien

De struiken staan vol bloemetjes en ook verschijnen er al kleine vruchtjes.

Aardappels

Alle gepote aardappels zijn opgekomen. Deze week de struiken aangeaard. Door het loof weer voor een deel onder de aarde te brengen kunnen hier ook nog aardappels groeien en is er kans op een grotere oogst.

Bladgewassen

Spinazie geoogst en raapstelen en ook van gegeten, heerlijk mals zo uit eigen tuin. Door het warme weer schiet dit wel in bloei waardoor de oogsttijd verkort wordt. Maar er zijn al nieuwe rijtjes gezaaid, evenals postelein welke aardig lijkt op te komen. De gezaaide kervel nog niet bekeken onder het vliesdoek.

Koolgewassen.

Ook de kooltjes groeien gestaag verder.

Boon/peulgewassen

De eerste peulen verschijnen, dat wordt komende week smullen. De uitgeplante stokbonen hebben de eerste week overleefd. Altijd spannend of de muizen of vogels geen roet in het eten gooien. De tuinbonen staan in bloei.

Vruchtgewassen

Vorige week de hele handel uitgeplant en tot dusverre gaat het nog goed. Dus niets kaal gevreten of door de kou oid afgestorven. Voor wie tomatenplanten heeft maar er nog meer wil, zie het bericht over tomaten stekken op de site van Diana:

https://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/vruchtgewassen/tomaat/tomaten-stekken/

Kleinfruit

De taybes heeft bloesem en er komen ook al vruchtjes aan. De frambozen uitgedund tot een scheut per 10/15 cm. De kiwibes staat nog steeds in knop. Bij de japanse wijnbes is het ook nog even wachten op de bloesem. De bloei bij de blauwe bessen zit erop en er zijn al heel veel kleine vruchtjes te zien.

En verder…

Deze week was het tijd voor het onkruid en daar zijn een aantal emmers vanaf gekomen. Het hoort erbij. Ivm het droge weer was water geven ook nodig maar na de regenachtige zondag mag dat weer een dagje worden overgeslagen.

Van de dropplant een aantal plantjes uitgeplant. Ben benieuwd hoe de bloemetjes het gaan doen deze zomer.

Tuin ze met vreugd!