Week 32-2018, Watergeven en oogsten

Nog meer sproeien, oogsten waaronder een tomaat van een pond, pesto maken

Het blijft onverminderd warm en droog. En dus gaat er heel veel tijd in het water geven zitten. Daarnaast in het oogsten en dan is het voor mij wel op. Over water geven ga ik jullie niets vertellen daar kun je je wel een voorstelling bij maken.

Het oogsten is een leuker onderwerp. De bonen komen nu van 3 locaties en wel de oude bonenstokken die weer zijn gaan bloeien, de stambonen en de nieuwe bonenstokken. Dat wordt de komende weken dus weer smullen van verse sperziebonen. Verder zijn er al wat herfstframbozen en er zijn ook nog blauwe bessen. Een paar komkommers, wat courgetten, wat pepers en parika’s, bietjes en heel veel tomaten. Daarbij ook een monsterexemplaar dat alleen al een pond weegt.

En met dit weer geniet ik elke dag weer van verse salades uit eigen tuin.

In ons kruidentuintje schiet de basilicum in bloei. Het is lekker om dit vers in de soepen, sauzen en salades te doen. Maar dit weekend hebben we er ook pesto van gemaakt. Die vriezen we dan in en dan kunnen we ervan nemen als we er zin in hebben.

De andijvie en postelein zaaien staat op de to do list maar het is nog steeds niet gedaan. Misschien volgende week.

Tuin ze met vreugd!