Week 33-2018 Cooling Down

Deze week is eindelijk koelere met veel regen. Dat je daarnaar kunt verlangen? Zeker wel, dat sproeien heb ik wel gehad voor de komende tijd. In de tuin heb ik deze week al een avondje minder gesproeid en daarvoor in de plaats het onkruid flink onderhanden genomen. Pfff dat was hard nodig.

Het minder goede nieuws deze week is dat de meeste aardbeiplanten het hebben begeven door de droogte en de hitte. Ik kan dus nog op zoek naar nieuw plantmateriaal. Heb je nog een tip dan hoor ik het graag.

Maar goed nieuws is er ook. Er is weer volop oogst, stambonen, stokbonen, nog eens stokbonen, bieten, paprika, peper, courgette, komkommer, veel tomaten, blauwe bessen, frambozen. De aardappels liggen in de schuur en vormen een mooie aanvulling op de overige groenten. Samen met de tuinkruiden als peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn, salie. Voor de thee hebben we nog munt en verveine. Heerlijk die zomerse verse produkten.

Deze week ook maar wat andijvie gezaaid. Postelein doen we de komende week want na deze bui moet de grond toch al wel weer een klein beetje vochtig zijn.

Tuin ze met vreugd!