Week 51-2017 Tomaten experiment fase 1, invriezen

Van de week liep ik door de super en zag een kratje met mooie vleestomaten liggen. In de kleur en het model zoals ze er in mijn verbeelding vroeger uit zagen. Niet egaal rood en rond maar geribd en vlammend rood en groen. En daarbij denk ik dan aan een stevige structuur en een volle smaak.

 

Ik dacht meteen, dat lijkt me wel wat om in mijn eigen tuintje te kweken. Maar hoe doe je dat? Het is nu december en pas ergens in maart is het tijd om te starten met zaaien. Ik kan er op gokken dat dit tomatenras in maart ook nog wordt verkocht. Ik kan op zoek gaan naar een zadenleverancier die het ras verkoopt. Maar dat heb ik deze keer niet gedaan, ik heb nu een tomaat gekocht voor een experiment. Ik had namelijk al eens van een collega tuinier begrepen dat hij tomaten kweekt door een verse tomaat in schijven te snijden en deze in een bakje met potgrond te begraven. Dat wil ik ook gaan proberen maar dat ga ik dan doen met een tomatenschijven van de gekochte tomaat die ik nu in vries. Te beginnen met de hele tomaat.

Deze in enkel schijven te snijden van circa een cm dik.

De schijven in een bakje te plaatsen en dan de vriezer in tot maart.

Tot zover fase 1. In maart gaat dit verhaal verder.

Voor wie denkt dat dit niet kan, zie

https://www.youtube.com/watch?v=OYtdawbo_SI