Wie zijn wij

Volkstuinvereniging Ceres, op 19 april 1953 opgericht als dahliavereniging. Het eerst tuin complex was gelegen aan de Nieuwstraat, de weg die na de aanleg van plan Oost is omgenoemd naar Nieuwe Nieuwstraat. Later zijn er percelen in gebruik geweest langs de Tongersestraat, de hoek van de Molenwijkseweg en de Redoutestraat in de wijk Selissenwal en nog later op Munsel en Langs de Schijndelseweg.

Na vele omzwervingen over diverse locaties in Boxtel heeft Ceres, na het moeten plaatsmaken voor de nieuwbouwwijk “de Goede Aarde” van de gemeente Boxtel een terrein aan Onrooi in Boxtel toegewezen gekregen. Met ca 100 leden wordt, vanaf 2002, op ca 80 percelen actief getuinierd.

 

Ceres was de Romeinse Godin van de landbouw. Zij wordt afgebeld met een krans van korenaren rond haar hoofd en aan haar voeten een korf met vruchten en bloemen. Zij is de godin van alles wat groeit en bloeit. Naar haar is onze volkstuinvereniging bij de oprichting in 1953 vernoemd.

 Wij zijn ca 100 vrouwen en mannen die in een volkstuin de cyclus van de natuur volgen. In de lente de grond klaar maken voor het poten en zaaien, in de zomer het jonge poot- en zaaigoed verzorgen, de tuin bij houden en klein fruit plukken om dan in de herfst verder te oogsten. Daarna komt de rusttijd voor de tuin. Ook een tijd waarin wintergroenten geoogst worden.

 Volkstuinders zijn mensen die hier het hele jaar door met plezier bezig zijn en waar nodig elkaar een helpende hand toe steken.

Dat zijn wij: Volkstuinvereniging CERES!

 Locatie tuincomplex

 Het terrein is gelegen ten oosten van de A2. Route naar het tuincomplex: Ga op de rotonde Oosteind richting Schijndel. Ga het viaduct met de A2 over en neem de tweede afslag rechts. Vervolg deze weg totdat deze een bijna haakse bocht maakt naar links. Direct aan de rechterhand ziet u een hoge beukenhaag met daarachter ons tuincomplex. Neem voorbij de haag het eerste half verharde pad. Bij de poort bent u bij ons tuincomplex.